Yritys

Foodiq on ketterä, kotimainen elintarvikkeiden tuotekehitys- ja tuotantokumppani. Kehitämme ja valmistamme tuotteita niin suurille kuin pienille kotimaisille ja kansainvälisille brändeille, sekä Foodservice-tukkukauppaan.

Meistä

Foodiq perustettiin vuonna 2015. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli lähes miljoona euroa ja vuonna 2020 ylsimme yli 6 miljoonaan euroon. Työllistämme 30 henkilöä. Foodiq:in taustalla on vahva tiimi, jolla on vuosikymmenten kokemus alasta. Perustajajäsenillä on jo useita onnistuneita skaalauksia alan yrityksistä.

Foodiqin vahvuuksia ovat kokenut tuotekehitystiimi, oma mittava reseptipankki ja joustava tuotantokapasiteetti, mitkä mahdollistavat nopean kasvun. Tulevaisuudessa fokuksessamme on etenkin kaurapohjaiset, vähemmän e-koodeja sisältävät elintarvikkeet. Avasimmekin 2020 kokonaan kasvipohjaisiin tuotteisiin keskittyvän meijerityyppisen tuotantolaitoksen Hyvinkäälle. Tämän tuotantolaitoksen avulla meillä on mahdollisuus kehittää ja valmistaa uudenlaisia maidottomia tuotteita entistä luonnollisemmin.

Intohimonamme on vihreä tulevaisuus, ja etenkin kasvipohjaisten tuotteiden saattaminen markkinoille.

Yhteistyö

Uskomme vahvasti ketteriin toimintatapoihin ja joustavaan yhteistyöhön. Olemme työskennelleet niin arvostettujen jo tunnettujen brändien, kuin vauhdilla menestykseen ampaisseiden startupien kanssa. Asiakkaan koosta riippumatta haluamme onnistua löytämään juuri heidän makuunsa sopivan tavan menestyä matkalla kohti parempaa ravintoa.

Meidän tapaamme tehdä asioita leimaavat erityisesti joustavuus ja kokeilunhalu. Pystymme kypsyttämään yksittäisen ideanhiutaleen hyllyvalmiiksi tuotteeksi nopealla aikataululla. Samalla ketterällä mallilla tapahtuu valmistus.

Tämän kaiken teemme korkeatasoisella ammattitaidolla ja alan standardeja noudattaen.

Toimintatapamme

Panostamme jatkuvasti uudenlaisten tuotteiden, valmistusteknologioiden ja pakkausinnovaatioiden tutkimiseen. Laadukkaalla tutkimustyöllä varmistamme myös, että osaamme ennakoida mitä eri kohderyhmissä, tuotekategorioissa, teknologioissa ja ihmisten arvostuksissa tulee tapahtumaan lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä.

Olemme tottuneet toteuttamaan lähes kaikenlaisia elintarviketuotteita: proteiinijauheista mysleihin ja kauravanukkaista ateriankorvikkeisiin. Tulevaisuudessa korostuvat etenkin kasvipohjaiset, ainesosiltaan puhtaat elintarvikkeet.

Kun haluatte luoda uuden menestystarinan elintarvikealalla, me autamme!

Asiakkaat

Olemme työskennelleet niin arvostettujen isojen brändien kuin vauhdilla menestykseen ampaisseiden startupien kanssa. Asiakkaan koosta riippumatta onnistumme löytämään juuri heidän makuunsa sopivan tavan menestyä matkalla kohti parempaa ravintoa – alustavasta ideasta myyntivalmiiksi menestystuotteeksi.

Me marinoimme alkuajatuksen myyväksi tuotteeksi kaupan hyllylle asti. Vauhdikkuus ja kustannustehokkuus vakiomausteina. Avaimet käteen
-hengessä toteutamme tarvittaessa markkinatutkimuksen, tuotekehityksen, reseptiikan, brändäyksen, valmistuksen, ja kaiken mahdollisen uuden elintarviketuotteen onnistuneeseen lanseeraamiseen liittyvän.

Visio

Haluamme Foodiqin olevan ensimmäinen valinta etsittäessä osaavaa, joustavaa ja intohimoista tuotanto- ja tuotekehityskumppania Pohjoismaista. Yrityksesi koosta riippumatta. Missiomme on tukea hyvien tuoteideoiden kasvua funktionaalisissa, sekä kasvipohjaisissa elintarvikkeissa, saamalla tuotemerkit ja yritykset saavuttamaan tavoitteensa.